לאחרונה אנחנו עדים למספר רב של מקרים מצערים המעידים על רשלנות רפואית בתקופת ההריון. כל מקרה כזה גורם לנו להבין עד כמה תקופה זו, לא כל שכן, הלידה עצמה, הם נס בהתגלמותו ולקוות שלא נדע מקרים מעין אלו לעולם. אך איך נדע להבדיל בין רשלנות רפואית בהריון לבין פגיעה שלא הייתה מן הנמנע? על כך במאמר הבא.
לא בכדי ממליצים לנשים הרות לעבור שורת בדיקות קפדניות, ומגיל 35, או בהתחשב בהיסטוריה רפואית המהווה סיכון להריון, מחייבות קופות החולים לערוך בדיקות נוספות על מנת לשלול תסמונת דאון, או מומים אחרים.
בהיעדר אבחנה נכונה בחודשי ההריון המתקדמים עשויה האישה לסכן את חיי העובר, ואת חייה שלה, ועל כן תביעות מסוג רשלנות רפואית בהריון מוגשות חדשות לבקרים וזוכות להתייחסות ממוקדת.
נוסיף על העובדה שאמהות צעירה, או חסרת ניסיון מלחיצה ממילא, והרי שלא תמיד נוכל לדעת האם אכן נעשתה רשלנות מצידו של הנתבע, או שמא מדובר בחוסר מודעות מצד התובעים.
אם וכאשר מחליטים לתבוע בבית משפט יש להגיש את מלוא המסמכים הרפואיים אל עורך דין רשלנות רפואית וזה ייתן לרופא מומחה ומוכר משפטית לתת חוות דעת מקצועית בנושא הנידון. רק במידה ונמצא כי התרשלות, או התנהלות מצד הצוות הרפואי, הייתה מונעת את הפגיעה בגינה דורש התובע פיצויים, ניתן לקבוע להעביר את התיק אל כותלי בית המשפט.
זאת ועוד, בשל העובדה כי מדובר ברשלנות רפואית בהריון, זכאי הנולד להגיש את תלונתו עד הגיעו לגיל עשרים וחמש, על מנת שיהיה בוגר דיה בכדי להגיש תביעה בשם עצמו.
כותבת מאמרים בנושא רשלנות רפואית ועוד במסגרת קידום אתרים וצבירת ידע כללי.